Lux et Terra
Beeldhouwen in steen
Oeijenbraak 2
5715 PW Lierop
06 48866540
info@beeldhouweninsteen.nl

Beeldhouwen in steen bij Lux et Terra, de ideale locatie voor gevorderde en beginnende beeldhouwers

 

Midden in de bossen van Lierop ligt het landgoed Lux et Terra.
Sinds 1980 is dit de plek waar beginnende, gevorderde en professionele beeldhouwers wekelijks kunnen werken. Lux et Terra biedt prima omstandigheden om te werken in steen, mede door de inspirerende locatie.

Het samenwerken in een groep, het profiteren van elkaars ervaring, geeft een extra dimensie aan het creatieve proces.

Als beeldhouwen ook jouw interesse heeft, nodigen we je van harte uit om nader kennis te komen maken met Lux et Terra.

Je kunt vrijblijvend iedere donderdag komen kijken. En 's zaterdags in de even weken. Graag eerst even bellen. Je bent welkom tussen 9.30 uur en 16.00 uur. Je kunt dan kennis maken met Luciën van der Eerden en natuurlijk met de verschillende beeldhouwers die er dan aan het werk zijn.

Op de pagina Locatie vind je een kaartje en een routebeschrijving.

Meestal wordt er zelfstandig gewerkt (Open Atelier) Er is altijd professionele hulp van Luciën van der Eerden. Beginnelingen kunnen elk moment instromen en krijgen individuele hulp. Je beslist zelf wanneer je komt. Meer informatie over Beeldhouwen in steen…

Het terrein van Lux et Terra is zo ingericht dat ieder op zijn eigen manier kan beeldhouwen in steen, in alle weersomstandigheden. Je kunt kiezen voor handmatig werken of tot 13.00 uur machinaal. Meer informatie over ons mooie terrein…

Ook voor stenen kun je bij ons terecht.

Naast het beeldhouwen worden er ook andere activiteiten georganiseerd. Het symposium, de beeldhouwdriedaagse, de jaarlijkse beeldententoonstelling en excursies. Meer informatie over de verschillende activiteiten…

In 1975 begon Luciën van der Eerden met wat zou uitgroeien tot zijn levenswerk, een zonnetempel op het landgoed. Hij ging aan de slag met drie-en-een-half miljoen kilo arduin en maakte er een groot monumentaal beeldhouwwerk van.

Sinds 1980 heeft Luciën van der Eerden zijn landgoed opengesteld voor andere beeldhouwers.

Op de pagina Privacyverklaring staat uitgebreide informatie over de manier waarop wij met persoonsgegevens omgaan.

Als je meer wilt weten over de mogelijkheden van het beeldhouwen in steen bij Lux et Terra of je wilt aanmelden, stuur dan een mail naar info@beeldhouweninsteen.nl of bel 06 48866540

We zien je graag tegemoet!
 

Beeldhouwen in steen bij Lux et Terra, de ideale locatie voor gevorderde en beginnende beeldhouwers. Beeldhouwen in steen bij Lux et Terra, de ideale locatie voor gevorderde en beginnende beeldhouwers. Beeldhouwen in steen bij Lux et Terra, de ideale locatie voor gevorderde en beginnende beeldhouwers. Beeldhouwen in steen bij Lux et Terra, de ideale locatie voor gevorderde en beginnende beeldhouwers. Beeldhouwen in steen bij Lux et Terra, de ideale locatie voor gevorderde en beginnende beeldhouwers.

Laatste nieuws

Extra handen gevraagd bij Lux et Terra

Om het terrein opgeruimd te houden en voor onderhoud (en uitbreidingen) aan het tempelcomplex en andere gebouwen zoeken we vrijwilligers. In ruil daarvoor kun je onder begeleiding komen beeldhouwen.  Lees verder.

Interview Luciën

Een mooi, uitgebreid gefilmd interview met Luciën door omroep Siris. Luciën is bijna 15 minuten aan het woord en verteld uitgebreid over de achtergronden van Lux et Terra, het nieuwe boek, en de expositie.

  Lees verder.

Meer nieuwsberichten.
Website door Trendo