Lux et Terra
Beeldhouwen in steen
Oeijenbraak 2
5715 PW Lierop
0492 331536
06 48866540
info@beeldhouweninsteen.nl

Beeldhouwmeerdaagse, drie dagen beeldhouwen, een inspirerende ontmoeting van beeldhouwers.

 

Begin juni (voor 2019: 13, 14 en 15 juni) wordt de jaarlijkse beeldhouw meerdaagse (ook wel het beeldhouwhouwsymposium genoemd) op het terrein van Lux et Terra gehouden. Drie dagen beeldhouwen voor gevorderde en beginnende beeldhouwers, ideaal om aan je beeld te werken.

Beeldhouwsymposia bestaan sinds eind jaren ’50. De Oostenrijkse beeldhouwer Karl Prantl kreeg in 1958, tijdens zijn werk aan een grenssteen aan de Oostenrijks-Hongaarse grens door de positieve ervaring die dit werken in de natuur hem gaf, het idee gemeenschappelijk met andere beeldhouwers een beeldhouwerssymposium te houden. In 1959 werd in de Römersteinbruch bij Sankt Margarethen im Burgenland eerste "Symposion Europäischer Bildhauer" gehouden. Dit kan met recht ‘de moeder van alle beeldhouwsymposia’ genoemd worden. In een van de latere edities (1971) heeft Luciën van der Eerden er aan deelgenomen. En in 1975 aan het Internationales Steinbildhauer-Symposion in Mayen (Duitsland). Plus in 1980 en 1982 aan het Symposium de sculpture in les Avins-en-Condroz (België). Bij deze laatste symposia is hij geselecteerd door het Ministerie van Waalse Cultuur. In 1994 is hij door het bestuur van de stad Landau in der Pflaz (Duitsland) uitgenodigd om een 5-daags beeldhouwsymposium te leiden. De ervaringen bij al deze symposia was voor hem de aanleiding om ook op het terrein van Lux et Terra een Nederlandse variant van een meerdaags beeldhouw-samenzijn te starten.

Drie dagen lang kunnen zowel gevorderde als beginnende beeldhouwers geconcentreerd werken aan een beeld. Vanaf ’s morgens vroeg tot het begin van de avond wordt er samen gewerkt, worden ideeën uitgewisseld en wordt er plezier gemaakt. De gemeenschappelijke koffiepauzes sprankelen van de verhalen en ervaringen.
De unieke omgeving van het landgoed Lux et Terra met de zonnetempel zorgt voor een speciale sfeer en extra inspiratie. Het bos van bijna 5 hectare maakt het heerlijk om buiten te werken. En de ontmoetingen tussen al die verschillende beeldhouwers zorgt voor veel creatieve energie.

Je zorgt bij de beeldhouwdriedaagse zelf voor je overnachting (thuis of in de buurt) en de maaltijden. De kosten voor drie lange dagen beeldhouwen bedraagt slechts € 55,- waarbij wij natuurlijk wel zorgen voor regelmatig koffie of thee.
In de buurt is overigens een goede camping en ook zijn er verschillende B&B-mogelijkheden.

Als je belangstelling hebt om deel te nemen aan de beeldhouw driedaagse, stuur ons dan een mailtje met je contactgegevens en je beeldhouwervaring, we nemen dan contact met je op.
Beeldhouwvierdaagse, vier dagen beeldhouwen, een inspirerende ontmoeting van beeldhouwers. Beeldhouwvierdaagse, vier dagen beeldhouwen, een inspirerende ontmoeting van beeldhouwers. Beeldhouwvierdaagse, vier dagen beeldhouwen, een inspirerende ontmoeting van beeldhouwers. Beeldhouwvierdaagse, vier dagen beeldhouwen, een inspirerende ontmoeting van beeldhouwers.
Website door Trendo