Lux et Terra
Beeldhouwen in steen
Oeijenbraak 2
5715 PW Lierop
0492 331536
06 48866540
info@beeldhouweninsteen.nl

Beeldhouwvierdaagse, vierdagen beeldhouwen, een inspirerende ontmoeting van beeldhouwers.

 

Midden juni (18, 19, 20 en 21 juni 2020) zou de jaarlijkse beeldhouw vierdaagse (ook wel beeldhouwsymposium genoemd) op het terrein van Lux et Terra gehouden worden. Vierdagen beeldhouwen voor gevorderde en beginnende beeldhouwers, ideaal om aan je beeld te werken.

Door de maatregelen i.v.m. het Coronavirus kan de beeldhouwvierdaagse dit jaar helaas niet doorgaan. Hopelijk kunnen we komend jaar wel weer een beeldhouwvierdaagse organiseren.

Beeldhouwsymposia bestaan sinds eind jaren ’50. De Oostenrijkse beeldhouwer Karl Prantl kreeg in 1958, tijdens zijn werk aan een grenssteen aan de Oostenrijks-Hongaarse grens door de positieve ervaring die dit werken in de natuur hem gaf, het idee gemeenschappelijk met andere beeldhouwers een beeldhouwerssymposium te houden. In 1959 werd in de Römersteinbruch bij Sankt Margarethen im Burgenland eerste "Symposion Europäischer Bildhauer" gehouden. Dit kan met recht ‘de moeder van alle beeldhouwsymposia’ genoemd worden. In een van de latere edities (1971) heeft Luciën van der Eerden er aan deelgenomen. En in 1975 aan het Internationales Steinbildhauer-Symposion in Mayen (Duitsland). Plus in 1980 en 1982 aan het Symposium de sculpture in les Avins-en-Condroz (België). Bij deze laatste symposia is hij geselecteerd door het Ministerie van Waalse Cultuur. In 1994 is hij door het bestuur van de stad Landau in der Pflaz (Duitsland) uitgenodigd om een 5-daags beeldhouwsymposium te leiden. De ervaringen bij al deze symposia was voor hem de aanleiding om ook op het terrein van Lux et Terra een Nederlandse variant van een meerdaags beeldhouw-samenzijn te starten.

Vierdagen lang kunnen zowel gevorderde als beginnende beeldhouwers geconcentreerd werken aan een beeld. Vanaf ’s morgens vroeg tot het begin van de avond wordt er samen gewerkt, worden ideeën uitgewisseld en wordt er plezier gemaakt. De gemeenschappelijke koffiepauzes sprankelen van de verhalen en ervaringen.
De unieke omgeving van het landgoed Lux et Terra met de zonnetempel zorgt voor een speciale sfeer en extra inspiratie. Het bos van bijna 5 hectare maakt het heerlijk om buiten te werken. En de ontmoetingen tussen al die verschillende beeldhouwers zorgt voor veel creatieve energie.

De avonden zijn gereserveerd voor lezingen over kunst en natuurlijk beeldhouwen in het bijzonder. Maar er is ook tijd om onderling van gedachten te wisselen onder het genot van een goed glas.

Tijdens de beeldhouw vierdaagse kun je kamperen op het terrein van Lux et Terra of op een nabijgelegen camping. In de buurt zijn ook verschillende B&B mogelijkheden.

De kosten voor de beeldhouw vierdaagse bedragen € 300,- inclusief drie overnachtingen op het terrein en alle maaltijden (onze keuken heeft een goede naam!).

Als je belangstelling hebt om deel te nemen aan de beeldhouw vierdaagse, stuur ons dan een mailtje met je contactgegevens en je beeldhouwervaring, we nemen dan contact met je op.
Beeldhouwvierdaagse, vier dagen beeldhouwen, een inspirerende ontmoeting van beeldhouwers. Beeldhouwvierdaagse, vier dagen beeldhouwen, een inspirerende ontmoeting van beeldhouwers. Beeldhouwvierdaagse, vier dagen beeldhouwen, een inspirerende ontmoeting van beeldhouwers. Beeldhouwvierdaagse, vier dagen beeldhouwen, een inspirerende ontmoeting van beeldhouwers.
Website door Trendo