Lux et Terra
Beeldhouwen in steen
Oeijenbraak 2
5715 PW Lierop
0492 331536
06 48866540
info@beeldhouweninsteen.nl

Beeldhouwvierdaagse, vierdagen beeldhouwen, een inspirerende ontmoeting van beeldhouwers.

 

Het jaarlijks (met uitzondering van de Corona-jaren) symposium is dit jaar gepland op 1, 2, 3 en 4 juni 2023.

Donderdag 1 juni verwacht ik jullie in de ochtend Neem voor die donderdag je eigen lunchpakket mee. Daarna is het ontbijt, de lunch en avondeten verzorgd.
Voor het slapen zijn er diverse mogelijkheden; er zijn genoeg B&B's in de buurt en op het terrein mogen ook tenten staan. Ook is er een natuurcamping (de Lier) vlakbij, waar we altijd mogen douchen.
We eten op het terrein: neem je eigen bord, bestek en beker mee.
Er is genoeg steen voorradig. De prijs is per kilo.
De afsluiting van het symposium is om 15.00 uur zondagmiddag met een drankje en werkbespreking.

De all-in-kosten zijn € 350, - voor deze vier dagen. Graag vóór 11 mei overmaken.
NL45ABNA0584458118 L.J.H. van der Eerden

Een bezoek aan een grote beeldententoonstelling, een half uur rijden van hier, is ook mogelijk.

Reacties graag via onderstaande telefoon en mail.
tel. nr. 06 48866540
info@beeldhouweninsteen.nl

Beeldhouwsymposia bestaan sinds eind jaren ’50. De Oostenrijkse beeldhouwer Karl Prantl kreeg in 1958, tijdens zijn werk aan een grenssteen aan de Oostenrijks-Hongaarse grens door de positieve ervaring die dit werken in de natuur hem gaf, het idee gemeenschappelijk met andere beeldhouwers een beeldhouwerssymposium te houden. In 1959 werd in de Römersteinbruch bij Sankt Margarethen im Burgenland eerste "Symposion Europäischer Bildhauer" gehouden. Dit kan met recht ‘de moeder van alle beeldhouwsymposia’ genoemd worden. In een van de latere edities (1971) heeft Luciën van der Eerden er aan deelgenomen. En in 1975 aan het Internationales Steinbildhauer-Symposion in Mayen (Duitsland). Plus in 1980 en 1982 aan het Symposium de sculpture in les Avins-en-Condroz (België). Bij deze laatste symposia is hij geselecteerd door het Ministerie van Waalse Cultuur. In 1994 is hij door het bestuur van de stad Landau in der Pflaz (Duitsland) uitgenodigd om een 5-daags beeldhouwsymposium te leiden. De ervaringen bij al deze symposia was voor hem de aanleiding om ook op het terrein van Lux et Terra een Nederlandse variant van een meerdaags beeldhouw-samenzijn te starten.

Vierdagen lang kunnen zowel gevorderde als beginnende beeldhouwers geconcentreerd werken aan een beeld. Vanaf ’s morgens vroeg tot het begin van de avond wordt er samen gewerkt, worden ideeën uitgewisseld en wordt er plezier gemaakt. De gemeenschappelijke koffiepauzes sprankelen van de verhalen en ervaringen.
De unieke omgeving van het landgoed Lux et Terra met de zonnetempel zorgt voor een speciale sfeer en extra inspiratie. Het bos van bijna 5 hectare maakt het heerlijk om buiten te werken. En de ontmoetingen tussen al die verschillende beeldhouwers zorgt voor veel creatieve energie.

Beeldhouwvierdaagse, vier dagen beeldhouwen, een inspirerende ontmoeting van beeldhouwers. Beeldhouwvierdaagse, vier dagen beeldhouwen, een inspirerende ontmoeting van beeldhouwers. Beeldhouwvierdaagse, vier dagen beeldhouwen, een inspirerende ontmoeting van beeldhouwers. Beeldhouwvierdaagse, vier dagen beeldhouwen, een inspirerende ontmoeting van beeldhouwers.
Website door Trendo