Lux et Terra
Beeldhouwen in steen
Oeijenbraak 2
5715 PW Lierop
0492 331536
06 48866540
info@beeldhouweninsteen.nl

Beeldhouwen in de herfst bij Lux et Terra Beeldhouwen in steen. Na de expositie begint weer een nieuw beeldhouwjaar. Beeldhouw bijvoorbeeld in serpentijn of albast.

 

Na de expositie in het tweede weekend van oktober is het altijd een paar weken pauze, maar vanaf eind oktober kun je weer elke week beeldhouwen bij Lux et Terra Beeldhouwen in steen. Als je nog niet zoveel ervaring hebt, kun je beginnen met een beginnerscursus waarbij je werkt in speksteen, een geweldige steen om mee te beginnen. Daarna kun je overstappen op een wat hardere steensoort zoals serpentijn of albast.

Als je al wat meer ervaring hebt, is het Open Atelier wat meer voor jou van toepassing. Je kunt dan meteen gaan werken in een van de hardere steensoorten zoals bijvoorbeeld serpentijn of albast.
Serpentijn is een mooie homogene en betrouwbare steen die zich prima laat bewerken en bij het polijsten een hele donkere groene kleur (bijna zwart) krijgt.
Bij albast kun je wat meer verrassingen krijgen. Door de structuur van de steen heb je soms ‘last’ van scheurtjes of brokkelige stukken, maar daar tegenover staat dat albast bij het polijsten de mooiste structuren kan laten zien. Je moet het maar zien als cadeautjes die je krijgt voor je inspanningen. Overigens hebben we verschillende soorten albast op voorraad, van bijna homogeen wit tot mooi geaderd. Je kunt dus altijd de juiste albast voor jouw beeld uitzoeken.

Je kunt iedere donderdag en daarnaast iedere zaterdag in de even weken de hele dag komen beeldhouwen. De herfst is natuurlijk een mooi moment om je hobby weer nieuw leven in te blazen of om die een nieuwe impuls te geven door op een andere plek te komen beeldhouwen.

Bij Lux et Terra kun je op het grote terrein prima buiten staan, maar bij slechter weer (zeker in de herfst weet je het immers nooit helemaal zeker) zijn er ook mogelijkheden om binnen te beeldhouwen.

Buiten kun je bij ons ook prima mechanisch werken. We hebben een aparte plek waar je je steen mechanisch kunt bewerken.

Overigens is er iedere eerste donderdag van de maand een open inloop dag. Je kunt dan zonder je aan te melden kennis komen maken. Je bent welkom tussen 9.30 en 16.30 uur. Je kunt dan kennis maken met Luciën van der Eerden en natuurlijk met de verschillende beeldhouwers die er aan het werk zijn. Als je op een ander moment wilt komen kijken, neem dan van tevoren even contact op.

Tijdens de expositie zijn er ook beeldhouwers aan het werk; er is veel belangstelling voor. De herfst is een prima tijd om te beginnen met beeldhouwen (of er verder mee te gaan natuurlijk). En natuurlijk levert de herfst ook sfeervolle plaatjes op, het is heerlijk hakken bij Lux et Terra! Serpentijn is een mooie steen om te bewerken. Betrouwbaar en na het polijsten prachtig donker. De herfst is ook oogsttijd, er is altijd wel iemand die wat te eten meebrengt.
Website door Trendo