Lux et Terra
Beeldhouwen in steen
Oeijenbraak 2
5715 PW Lierop
0492 331536
06 48866540
info@beeldhouweninsteen.nl

Ook voor beeldhouwstenen kun je bij ons prima terecht.

 

Als je wekelijks zo veel beeldhouwers over de vloer krijgt is het natuurlijk logisch dat je je beeldhouwers ook beeldhouwersmaterialen aan kunt bieden. Luciën van der Eerden, die al bijna een heel mensenleven met beeldhouwen bezig is, heeft een enorme kennis van zowel stenen als gereedschappen. Vanuit zijn kennis en ervaring heeft hij een mooie selectie stenen en gereedschappen geselecteerd, beschikbaar voor de beeldhouwers die bij Lux et Terra beeldhouwen.

Stenen, de basis voor een geslaagd beeld

Beeldhouwstenen liggen, letterlijk, aan de basis voor een mooi beeld. Het karakter van de steen, de textuur, de tekening, bepalen in grote mate het uiteindelijke beeld. En andersom natuurlijk ook. Als je een bepaald beeld in je hoofd hebt, is het belangrijk dat je het uitvoert in de meest optimale steen. Zodat de uitvoering zo goed mogelijk aansluit bij jouw ideeën. Of dat zelfs nog overtreft. Want eigenlijk is dat wel het mooie van beeldhouwen. Dat je regelmatig ‘cadeautjes’ krijgt in de vorm van verrassingen in je steen. Door een extra interessante tekening of door een mooie insluiting.

We hebben een grote collectie beeldhouwstenen in voorraad in diverse maten, zodat je zowel voor kleinere beelden als voor grote beelden een prima keuze kunt maken.
Het heeft zo zijn voordelen om je steen te kiezen bij Lux et Terra Beeldhouwen in steen. Allereerst profiteer je van de grote kennis van Luciën van der Eerden op het gebied van stenen. Natuurlijk heeft hij in zijn lange beroepspraktijk (en als docent) een schat aan ervaring opgedaan, maar hij heeft in zijn zelf gekozen opleidingstraject ook in tal van steengroeves gewerkt. En zo van wel heel dichtbij het karakter van de verschillende steensoorten leren kennen.
En daarnaast kun je natuurlijk gebruik maken van de ervaring van de andere beeldhouwers. Er zijn altijd wel een paar beeldhouwers die al een keer in die ene steensoort hebben gewerkt en je precies kunnen vertellen welke eigenschappen de steen heeft, welke valkuilen je kunt verwachten, maar vooral op welke schoonheid je mag hopen. Zij delen hun ervaring graag met jou!

De volgende steensoorten zijn over het algemeen ruim voorradig:

• Braziliaanse speksteen, een zachte steensoort (ideaal voor beginners) met een mooie honingkleur
• Albast in diverse soorten, een prachtige transparante steen
• Iraanse serpentijn, een donkergroene steen die zich heel mooi laat bewerken
• Indiase serpentijn, een mooie rode variant met een prachtige tekening
• Marmer in diverse soorten, een hardere steensoort met een mooie structuur
• Belgische hardsteen (Arduin), een van de hardere soorten
• Rouge Royal, een harde steen met een hele verrassende tekening
• Kalksteen in een paar varianten
 

We hebben een mooie collectie stenen in voorraad zoals serpentijn, albast, arduin, marmer, speksteen We hebben een mooie collectie stenen in voorraad zoals serpentijn, albast, arduin, marmer, speksteen We hebben een mooie collectie stenen in voorraad zoals serpentijn, albast, arduin, marmer, speksteen We hebben een mooie collectie stenen in voorraad zoals serpentijn, albast, arduin, marmer, speksteen
Website door Trendo