Lux et Terra
Beeldhouwen in steen
Oeijenbraak 2
5715 PW Lierop
0492 331536
06 48866540
info@beeldhouweninsteen.nl

Klassiek Beeldhouwen, een cursus voor verdieping van je techniek.

 

Als je je verder als beeldhouwer wilt ontwikkelen, zeker als je figuratief werk wilt maken, ontkom je er niet aan om je de beginselen van het klassiek beeldhouwen eigen te maken. Voor beeldhouwers met al enige hakervaring, die aan een verdieping van hun techniek willen werken, bieden we een intensieve cursus Klassiek Beeldhouwen.

In deze cursus van 10 lessen wordt op de klassieke, academische manier naar een eindresultaat toegewerkt. Uitgaand van marmer of hardsteen wordt in 6 duidelijke stappen een barok engelenkopje gebeeldhouwd. Daarbij is het uitdrukkelijk de bedoeling dat de 6 stappen nauwkeurig doorlopen worden, om op die manier de academische manier van beeldhouwen onder de knie te krijgen. Aandacht wordt geschonken aan het juist proportioneren van de massa’s én aan het nauwkeurig afwerken van de details.
Deze (wellicht op het eerste gezicht wat schoolse) werkwijze vormt een prima basis voor het maken van verdere stappen in je ontwikkeling als beeldhouwer.

Omdat de cursus Klassiek Beeldhouwen sterk individueel is gericht, kun je op ieder moment met de cursus beginnen, heel het jaar door.
De cursus wordt gegeven op zaterdagochtend van 9.30 tot 13.00 uur, eenmaal per 14 dagen in de even weken. ’s Middags kun je tot 16.30 uur op eigen gelegenheid verder werken (samen met de beeldhouwers van het open atelier).
De kosten bedragen € 225,- (inclusief de steen), bij vooruitbetaling te voldoen.

Als je je in wilt schrijven voor de cursus, stuur ons dan een mailtje, we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.
Bij de cursus Klassiek beeldhouwen leer je in 6 duidelijke stappen een engelenkopje beeldhouwen. Bij de cursus Klassiek beeldhouwen leer je in 6 duidelijke stappen een engelenkopje beeldhouwen. Bij de cursus Klassiek beeldhouwen leer je in 6 duidelijke stappen een engelenkopje beeldhouwen. Bij het klassiek beeldhouwen werk je heel nauwkeurig naar een origineel. Je leert heel nauwkeurig en methodisch te werken, echt een verdieping van je techniek. Het resultaat, een prachtig klassiek engelenkopje.
Website door Trendo