Lux et Terra
Beeldhouwen in steen
Oeijenbraak 2
5715 PW Lierop
0492 331536
06 48866540
info@beeldhouweninsteen.nl

Excursie naar de Ardennen (groeves en beelden), 24 mei 2013

 

Een mooi programma met zeer interessante groeves en mooie beelden, uitgezet door Luciën, hij kent de Ardennen (en zeker ook de beeldhouwkant daarvan) als geen ander.

De onderdelen van het programma waren:
  • Het steenmuseum in Sprimont, een bezoek aan het Steenmuseum en de resultaten van het beeldensymposium 2012
  • Comblain au Pont, een bosgebied met beelden plus een oud kerkhof met een mooi uitzicht over het stadje
  • Geromont, oude steengroeve
  • Een Arduingroeve in Bende
  • Rochefort, bezoek aan een grote grot (waar je wel normaal in kon lopen, we hoefde dus niet te kruipen!)
  • Rochefort, bezoek aan een rouge royal steengroeve
  • Als laatste naar Belveaux, een steengroeve waar arduin met grote witte fossielen gewonnen wordt, iedereen dus op zoek naar fossielen.
Tip: Als je op de eerste foto klikt, krijg je een vergroting en kun je via de pijlen links en rechts door alle foto’s navigeren.

Terug naar de pagina Archief

Het steenmuseum in Sprimont, gereed om het resultaat van het beeldensymposium 2012 te bekijken. Het steenmuseum in Sprimont Het steenmuseum in Sprimont, een koraal. Geen beeldhouwwerk, wel mooi. Het steenmuseum in Sprimont, imposante brokken steen, klaar voor de beeldhouwers. Het steenmuseum in Sprimont, imposante brokken steen, klaar voor de beeldhouwers. Het steenmuseum in Sprimont met het resultaat van het beeldensymposium 2012 Het steenmuseum in Sprimont met het resultaat van het beeldensymposium 2012 Het steenmuseum in Sprimont met het resultaat van het beeldensymposium 2012 Het steenmuseum in Sprimont met het resultaat van het beeldensymposium 2012 Het steenmuseum in Sprimont met het resultaat van het beeldensymposium 2012 Comblain au Pont, op weg naar de beelden (en het oude kerkhof). Comblain au Pont, beelden in het bos. Comblain au Pont, beelden in het bos. Comblain au Pont, beelden in het bos. Comblain au Pont, oud kerkhof met beelden Gezicht op Comblain au Pont, vanaf het hooggelegen kerkhof. Geromont, bij de oude steengroeve Geromont, oude steengroeve Geromont, bij de oude steengroeve Geromont, oude steengroeve Geromont, uitzicht vanuit de oude steengroeve Een Arduingroeve in Bende Een Arduingroeve in Bende Een Arduingroeve in Bende Een Arduingroeve in Bende Een Arduingroeve in Bende Een Arduingroeve in Bende Een Arduingroeve in Bende Een Arduingroeve in Bende Een Arduingroeve in Bende Een Arduingroeve in Bende Een Arduingroeve in Bende Een Arduingroeve in Bende Een Arduingroeve in Bende Een Arduingroeve in Bende Een Arduingroeve in Bende Een Arduingroeve in Bende Een Arduingroeve in Bende Rochefort, bezoek aan een grote grot Rochefort, bezoek aan een grote grot Rochefort, bezoek aan een grote grot Rochefort, bezoek aan een grote grot Rochefort, bezoek aan een grote grot Rochefort, bezoek aan een grote grot Rochefort, bezoek aan een grote grot Rochefort, bezoek aan een rouge royal steengroeve Rochefort, bezoek aan een rouge royal steengroeve Belvaux, een steengroeve waar arduin met grote witte fossielen gewonnen wordt Belvaux, een steengroeve waar arduin met grote witte fossielen gewonnen wordt Belvaux, een steengroeve waar arduin met grote witte fossielen gewonnen wordt Belvaux, een steengroeve waar arduin met grote witte fossielen gewonnen wordt Belvaux, een steengroeve waar arduin met grote witte fossielen gewonnen wordt Het einde van een mooie dag!
Website door Trendo