Lux et Terra
Beeldhouwen in steen
Oeijenbraak 2
5715 PW Lierop
0492 331536
06 48866540
info@beeldhouweninsteen.nl

Excursie naar de Ardennen (beelden en groeves), 31 mei 2017

 

Een mooi programma met mooie beelden en interessante groeves, uitgezet door Luciën, hij kent de Ardennen (en zeker ook de beeldhouwkant daarvan) als geen ander.

De onderdelen van het programma waren:

Het steenmuseum in Sprimont met de beelden van de eerdere beeldensymposia. Helaas was het steenmuseum zelf gesloten. Het gebouw is gerenoveerd, maar het wachten is nu op het geld voor de inrichting.
Voor dat we verder reden, brachten we nog een kort bezoek aan de groeve aan de overkant van de weg.

Vervolgens brachten we een bezoek aan het Symposion International de Sculpture de Durbuy (in het parc Juliénas in Barvaux sur Ourthe). De beeldhouwers waren net een week bezig, we konden dus het ontstaan van de beelden van heel dichtbij meemaken.

De volgende stop was de imposante kasteelruïne Amblève.
De ruïne van deze burcht wordt ook wel “het kasteel van de vier Aymonds-zonen (de 4 heemskinderen) genoemd. Hij ligt 2 km buiten Aywaille. De fundering dateert uit de 10e eeuw. De overblijfselen van een verhoogde donjon in breuksteen is nog zichtbaar. Het uitzicht is geweldig.
Het kostte wel wat inspanning om er te komen. Het kasteel is alleen te voet te bereiken, dat betekende dat we vanaf een parkeerplaats ongeveer 2 km moesten lopen (de bult op en ook weer terug), maar het was beslist de moeite waard.

Als laatste activiteit van deze mooie dag brachten we nog een bezoek aan een oude groeve in Remouchamps. Nu in gebruik als klimwand, maar nog steeds indrukwekkend.
We sloten der dag gezellig af op een terras bij de grotten van Remouchamps.

Tip: Als je op de eerste foto klikt, krijg je een vergroting en kun je via de pijlen links en rechts door alle foto’s navigeren.

Foto’s van eerdere excursies vind je op de pagina Archief.
 
Het steenmuseum in Sprimont met het resultaat van de eerdere beeldensymposia. Het steenmuseum in Sprimont met het resultaat van de eerdere beeldensymposia. Het steenmuseum in Sprimont met het resultaat van de eerdere beeldensymposia. Het steenmuseum in Sprimont met het resultaat van de eerdere beeldensymposia. Het steenmuseum in Sprimont met het resultaat van de eerdere beeldensymposia. Het steenmuseum in Sprimont met het resultaat van de eerdere beeldensymposia. Het steenmuseum in Sprimont met het resultaat van de eerdere beeldensymposia. Het steenmuseum in Sprimont met het resultaat van de eerdere beeldensymposia. Het steenmuseum in Sprimont met het resultaat van de eerdere beeldensymposia. Het steenmuseum in Sprimont met het resultaat van de eerdere beeldensymposia. Het steenmuseum in Sprimont met het resultaat van de eerdere beeldensymposia. Het steenmuseum in Sprimont met het resultaat van de eerdere beeldensymposia. De groeve in Sprimont. De groeve in Sprimont. Het Symposion International de Sculpture de Durbuy Het Symposion International de Sculpture de Durbuy Het Symposion International de Sculpture de Durbuy Het Symposion International de Sculpture de Durbuy Het Symposion International de Sculpture de Durbuy Het Symposion International de Sculpture de Durbuy Het Symposion International de Sculpture de Durbuy Het Symposion International de Sculpture de Durbuy Het Symposion International de Sculpture de Durbuy Het Symposion International de Sculpture de Durbuy Het Symposion International de Sculpture de Durbuy Het Symposion International de Sculpture de Durbuy Het Symposion International de Sculpture de Durbuy Het Symposion International de Sculpture de Durbuy Het Symposion International de Sculpture de Durbuy De imposante kasteelruïne Amblève Het uitzicht vanuit de kasteelruïne. De imposante kasteelruïne Amblève De imposante kasteelruïne Amblève De imposante kasteelruïne Amblève De imposante kasteelruïne Amblève De imposante kasteelruïne Amblève De imposante kasteelruïne Amblève De imposante kasteelruïne Amblève De imposante kasteelruïne Amblève De imposante kasteelruïne Amblève De imposante kasteelruïne Amblève De oude groeve in Remouchamps. Nu in gebruik als klimwand. De oude groeve in Remouchamps. Nu in gebruik als klimwand. De oude groeve in Remouchamps. Nu in gebruik als klimwand. We sloten der dag gezellig af op een terras. We sloten der dag gezellig af op een terras.
Website door Trendo