Lux et Terra
Beeldhouwen in steen
Oeijenbraak 2
5715 PW Lierop
06 48866540
info@beeldhouweninsteen.nl

Excursie naar de Ardennen (beelden en groeves), 15 mei 2019

 

Een mooi programma met mooie beelden en interessante groeves, uitgezet door Luciën, hij kent de Ardennen (en zeker ook de beeldhouwkant daarvan) als geen ander.

De onderdelen van het programma waren:

Het steenmuseum in Sprimont met de beelden van de eerdere beeldensymposia. Helaas was het steenmuseum zelf nog gesloten. Het gebouw is gerenoveerd, maar het wachten is nu op het geld voor de inrichting. Door een gelukkig toeval mochten we wel binnen kijken in de gerenoveerde hal

Vervolgens brachten we een bezoek aan het Symposion International de Sculpture de Durbuy (in het parc Juliénas in Barvaux sur Ourthe). De beeldhouwers waren twee weken bezig, we konden dus het ontstaan van de beelden van heel dichtbij meemaken.

De volgende stop was een arduingroeve (verstopt in het bos) die we helemaal tot onderin konden bezoeken. Imposant om te zien welke enorme blokken arduin er uitgezaagd zijn.

Als laatste activiteit van deze mooie dag brachten we nog een bezoek aan Comblain au Pont, met het oude kerkhof boven op de heuvel en het vernieuwde beeldenpark.

Tip: Als je op de eerste foto klikt, krijg je een vergroting en kun je via de pijlen links en rechts door alle foto’s navigeren.

 
Het steenmuseum in Sprimont met het resultaat van de eerdere beeldensymposia. Het steenmuseum in Sprimont met het resultaat van de eerdere beeldensymposia. Het steenmuseum in Sprimont met het resultaat van de eerdere beeldensymposia. Het steenmuseum in Sprimont met het resultaat van de eerdere beeldensymposia. Het steenmuseum in Sprimont met het resultaat van de eerdere beeldensymposia. Het steenmuseum in Sprimont met het resultaat van de eerdere beeldensymposia. Het steenmuseum in Sprimont met het resultaat van de eerdere beeldensymposia. Het steenmuseum in Sprimont met het resultaat van de eerdere beeldensymposia. Het gerenoveerde interieur van het steenmuseum, de elektrocentrale voor de groeve. Het gerenoveerde interieur van het steenmuseum, de elektrocentrale voor de groeve. Het Symposion International de Sculpture de Durbuy Het Symposion International de Sculpture de Durbuy Het Symposion International de Sculpture de Durbuy Het Symposion International de Sculpture de Durbuy Het Symposion International de Sculpture de Durbuy Het Symposion International de Sculpture de Durbuy Het Symposion International de Sculpture de Durbuy Het Symposion International de Sculpture de Durbuy Het Symposion International de Sculpture de Durbuy Het Symposion International de Sculpture de Durbuy Het Symposion International de Sculpture de Durbuy Het Symposion International de Sculpture de Durbuy De arduingroeve in het bos De arduingroeve in het bos De arduingroeve in het bos De arduingroeve in het bos Een oude groeve die we onderweg naar Comblain au Pont bezochten infobord in Comblain au Pont Een ingemetseld beeldje op weg naar het hooggelegen kerkhof. Het oude kerkhof van Comblain au Pont Het oude kerkhof van Comblain au Pont De deelnemers aan de excursie 2019
Website door Trendo