Lux et Terra
Beeldhouwen in steen
Oeijenbraak 2
5715 PW Lierop
0492 331536
06 48866540
info@beeldhouweninsteen.nl

Excursie naar de Ardennen (beelden, groeve, grot), 18 mei 2022

 

Een mooi programma met mooie beelden, een interessante groeve en grot, uitgezet door Luciën, hij kent de Ardennen (en zeker ook de beeldhouwkant daarvan) als geen ander.

De onderdelen van het programma waren:

Het steenmuseum in Sprimont met de beelden van de eerdere beeldensymposia. Helaas was het steenmuseum zelf nog gesloten. Het gebouw is gerenoveerd, maar het wachten is nu op het geld voor de inrichting.

Vervolgens brachten we een bezoek aan het Symposion International de Sculpture de Durbuy (in het parc Juliénas in Barvaux sur Ourthe). De beeldhouwers waren twee weken bezig, we konden dus het ontstaan van de beelden van heel dichtbij meemaken.

De volgende stop was een oude arduingroeve die we helemaal tot onderin konden bezoeken. Imposant om te zien wat een enorme hoeveelheid arduin er uitgezaagd zijn.

Als laatste activiteit van deze mooie dag brachten we nog een bezoek aan de grotten van Hotton. Deze grotten in de nabijheid van de stad Hotton werden in 1958 ontdekt. In de grotten kun je genieten van talrijke druipsteenformaties waaronder een anderhalve meter hoge stalagmiet.

De dag werd afgesloten met een lekker diner op een zonnig terras. Een heel geslaagde dag!

Tip: Als je op de eerste foto klikt, krijg je een vergroting en kun je via de pijlen links en rechts door alle foto’s navigeren.

Foto’s van eerdere excursies vind je op de pagina Archief.
 
Het steenmuseum in Sprimont met het resultaat van de eerdere beeldensymposia. Het steenmuseum in Sprimont met het resultaat van de eerdere beeldensymposia. Het steenmuseum in Sprimont met het resultaat van de eerdere beeldensymposia. Het steenmuseum in Sprimont met het resultaat van de eerdere beeldensymposia. Het steenmuseum in Sprimont met het resultaat van de eerdere beeldensymposia. Het steenmuseum in Sprimont met het resultaat van de eerdere beeldensymposia. Het terrein bij het Steenmuseum in Sprimont. Het steenmuseum in Sprimont met het resultaat van de eerdere beeldensymposia. Het steenmuseum in Sprimont met het resultaat van de eerdere beeldensymposia. Het steenmuseum in Sprimont met het resultaat van de eerdere beeldensymposia. Het steenmuseum in Sprimont. Het Symposion International de Sculpture de Durbuy Het Symposion International de Sculpture de Durbuy Het Symposion International de Sculpture de Durbuy Het Symposion International de Sculpture de Durbuy Het Symposion International de Sculpture de Durbuy Het Symposion International de Sculpture de Durbuy Het Symposion International de Sculpture de Durbuy Het Symposion International de Sculpture de Durbuy Het Symposion International de Sculpture de Durbuy Het Symposion International de Sculpture de Durbuy Het Symposion International de Sculpture de Durbuy Het Symposion International de Sculpture de Durbuy Het Symposion International de Sculpture de Durbuy Het Symposion International de Sculpture de Durbuy Het Symposion International de Sculpture de Durbuy De oude arduingroeve, de beeldhouwers vinden stenen altijd interessant. De oude arduingroeve, de beeldhouwers vinden stenen altijd interessant. De oude arduingroeve, de beeldhouwers vinden stenen altijd interessant. De oude arduingroeve, de beeldhouwers vinden stenen altijd interessant. De oude arduingroeve, de beeldhouwers vinden stenen altijd interessant. De oude arduingroeve, de beeldhouwers vinden stenen altijd interessant. De oude arduingroeve. Een bezoek aan de grotten van Hotton. Een bezoek aan de grotten van Hotton. Een bezoek aan de grotten van Hotton. Een bezoek aan de grotten van Hotton. Een bezoek aan de grotten van Hotton. Een bezoek aan de grotten van Hotton. Een bezoek aan de grotten van Hotton. Een bezoek aan de grotten van Hotton.
Website door Trendo