Lux et Terra
Beeldhouwen in steen
Oeijenbraak 2
5715 PW Lierop
0492 331536
06 48866540
info@beeldhouweninsteen.nl

Expositie beeldhouwwerken in steen op 13 en 14 oktober 2012.

 

Op 13 en 14 oktober 2012 is bij Lux et Terra voor de 32ste keer een expositie gehouden van beeldhouwwerken in steen. De ‘oogst’ van een heel jaar lang hard werken door enkele tientallen beeldhouwers is een weekend lang getoond aan een geïnteresseerd publiek. Ondanks het wat mindere weer was het ’s zaterdags al behoorlijk druk, ’s zondags (met beter weer) was het echt druk. Dankzij de ruime opzet van de tentoonstelling in het bos, kon iedereen toch in alle rust de beeldhouwwerken bezichtigen. En rond het Rondeel, waar koffie, thee en beeldhouwerswijn werd geschonken, was het de hele dag gezellig druk. Op het voorplein voor het Rondeel waren demonstraties beeldhouwen en was het verzamelpunt voor de rondleiding naar de Zonnetempel. Het expositieweekend werd, zoals gebruikelijk afgesloten, met een hulde van de beeldhouwers aan Luciën en Joke van der Eerden.

Tip: Als je op de eerste foto klikt, krijg je een vergroting en kun je via de pijlen links en rechts door alle foto’s navigeren.
 
Terug naar het overzicht Archief
Door het aardige weer kwamen veel bezoekers met de fiets. De entree waar de bezoekers alle info krijgen over de expositie. Er was ook een demonstratie van beeldhouwen, soms was de paraplu nodig. Een drukke en gezellige expositie, ook al was het weer soms niet helemaal betrouwbaar. De expositie trekt veel bezoekers die door de ruime opzet de beelden in alle rust kunnen bekijken. De expositie trekt veel bezoekers die door de ruime opzet de beelden in alle rust kunnen bekijken. Expositie_2012_07 Het open vuur bij het Rondeel gaf een extra sfeer (en rook!). Het open vuur bij het Rondeel gaf een extra sfeer (en rook!). De expositie trekt veel bezoekers die door de ruime opzet de beelden in alle rust kunnen bekijken. De expositie trekt veel bezoekers die door de ruime opzet de beelden in alle rust kunnen bekijken. De expositie trekt veel bezoekers die door de ruime opzet de beelden in alle rust kunnen bekijken. Een aantal beeldhouwers was aan het werk, zodat de bezoekers het proces konden zien. Een aantal beeldhouwers was aan het werk, zodat de bezoekers het proces konden zien. Tijdens de expositie kon ook de zonnetempel bezocht worden, met rondleiding. Tijdens de expositie kon ook de zonnetempel bezocht worden, met rondleiding. Tijdens de expositie kon ook de zonnetempel bezocht worden, met rondleiding. Tijdens de expositie kon ook de zonnetempel bezocht worden, met rondleiding. Tijdens de expositie kon ook de zonnetempel bezocht worden, met rondleiding. Tijdens de expositie kon ook de zonnetempel bezocht worden, met rondleiding. Tijdens de expositie kon ook de zonnetempel bezocht worden, met rondleiding. Tijdens de expositie kon ook de zonnetempel bezocht worden, met rondleiding. En natuurlijk was er een attentie en bloemen, verzorgd door Tineke Hellinga. En natuurlijk was er een attentie en bloemen, verzorgd door Tineke Hellinga. En natuurlijk was er een attentie en bloemen, verzorgd door Tineke Hellinga. En natuurlijk was er een attentie en bloemen, verzorgd door Tineke Hellinga.
Website door Trendo