Lux et Terra
Beeldhouwen in steen
Oeijenbraak 2
5715 PW Lierop
0492 331536
06 48866540
info@beeldhouweninsteen.nl

Expositie beeldhouwwerken in steen op 12 en 13 oktober 2013.

 

Op 12 en 13 oktober is bij Lux et Terra voor de 33ste keer een expositie gehouden van beeldhouwwerken in steen. De ‘oogst’ van een heel jaar lang hard werken door enkele tientallen beeldhouwers is een weekend lang getoond aan een geïnteresseerd publiek.

Door een flinke groep beeldhouwers is in de dagen (en weken) voor de expositie hard gewerkt om alles op orde te hebben, de inkopen zijn gedaan (als je veel bezoekers krijgt, heb je ook veel nodig) en de beelden zijn vrijdags voorafgaand aan de expositie op de sokkels geplaatst.

Ondanks het wat wisselvallige weer in het weekend was het gezellig druk. Dankzij de ruime opzet van de tentoonstelling in het bos, kon iedereen in alle rust de beeldhouwwerken bezichtigen. En rond het Rondeel, waar koffie, thee en beeldhouwerswijn werd geschonken, was het beide dagen gezellig druk.

Op het voorplein voor het Rondeel en onder de overkapping waren demonstraties beeldhouwen. Geïnteresseerde bezoekers konden hier ‘beeldhouwers in het wild’ zien en informatie krijgen over de verschillende mogelijkheden om te beeldhouwen bij Lux et Terra Beeldhouwen in steen.

Het expositieweekend werd, zoals gebruikelijk afgesloten, met een hulde van de beeldhouwers aan Luciën en Joke van der Eerden.

Tip: Als je op de eerste foto klikt, krijg je een vergroting en kun je via de pijlen links en rechts door alle foto’s navigeren.

Terug naar het overzicht Archief


De voorbereidingen, het mengen van de Beeldhouwerswijn voor een glaasje in de middag. Een selectie van de tentoongestelde beelden. Een selectie van de tentoongestelde beelden. Een selectie van de tentoongestelde beelden. Een selectie van de tentoongestelde beelden. Demonstratie van beeldhouwen, onder de overkapping. Sfeerimpressie van de expositie. De expositie trekt veel bezoekers die door de ruime opzet de beelden in alle rust kunnen bekijken. De expositie trekt veel bezoekers die door de ruime opzet de beelden in alle rust kunnen bekijken. Ondanks het wat onbestendige weer, was het gezellig druk. De expositie trekt veel bezoekers die door de ruime opzet de beelden in alle rust kunnen bekijken. De expositie trekt veel bezoekers die door de ruime opzet de beelden in alle rust kunnen bekijken. Ook de jonge bezoekers hebben alle \'aandacht\' voor de beelden. Het hele weekend was het gezellig druk met kunstliefhebbers. De demonstraties van het beeldhouwen trok veel belangstelling. Demonstratie onder de overkapping plus informatiestand over het beeldhouwen. In het Rondeel werd koffie, thee en (\'s middags) beeldhouwerswijn geschonken. Ook de Zonnetempel werd druk bezocht, er was veel belangstelling voor de rondleidingen. Ook de Zonnetempel werd druk bezocht, er was veel belangstelling voor de rondleidingen. Ook de Zonnetempel werd druk bezocht, er was veel belangstelling voor de rondleidingen. De expositie werd afgesloten met een toespraak van Anne-Mie Hoefnagels. De expositie werd afgesloten met een toespraak van Anne-Mie Hoefnagels.
Website door Trendo