Lux et Terra
Beeldhouwen in steen
Oeijenbraak 2
5715 PW Lierop
0492 331536
06 48866540
info@beeldhouweninsteen.nl

Expositie beeldhouwwerken in steen op 11 en 12 oktober 2014.

 

Op 11 en 12 oktober is bij Lux et Terra voor de 34ste keer een expositie gehouden van beeldhouwwerken in steen.

Door een flinke groep beeldhouwers is in de dagen (en weken) voor de expositie hard gewerkt om alles op orde te hebben, de inkopen zijn gedaan (als je veel bezoekers krijgt, heb je ook veel nodig) en de beelden zijn vrijdags voorafgaand aan de expositie op de sokkels geplaatst.

Het was perfect weer in het weekend (op een buitje zaterdag eind van de middag na) en het was dan ook gezellig druk. Ook rond het Rondeel, waar koffie, thee en beeldhouwerswijn werd geschonken.

Op het voorplein voor het Rondeel en onder de overkapping waren demonstraties beeldhouwen. Geïnteresseerde bezoekers konden hier informatie krijgen over de verschillende mogelijkheden om te beeldhouwen bij Lux et Terra Beeldhouwen in steen.

Het expositieweekend werd, zoals gebruikelijk afgesloten, met een hulde van de beeldhouwers aan Luciën en Joke van der Eerden.

Tip: Als je op de eerste foto klikt, krijg je een vergroting en kun je via de pijlen links en rechts door alle foto’s navigeren.
 
De expositie 2014, een selectie van de beelden. De expositie 2014, een selectie van de beelden. De expositie 2014, een selectie van de beelden. De voorbereidingen voor de expositie, het schoonmaken van de tempel. De voorbereidingen voor de expositie, het plaatsen van de beelden. De voorbereidingen voor de expositie, het plaatsen van de beelden. De voorbereidingen voor de expositie, het plaatsen van de beelden. Zaterdagochtend half negen, het mooiste licht van de hele dag. De expositie 2014, mooi weer en gezellig druk. Een geslaagd evenement. De expositie 2014, mooi weer en gezellig druk. Een geslaagd evenement. De expositie 2014, mooi weer en gezellig druk. Een geslaagd evenement. De expositie 2014, mooi weer en gezellig druk. Een geslaagd evenement. De expositie 2014, mooi weer en gezellig druk. Een geslaagd evenement. De expositie 2014, mooi weer en gezellig druk. Een geslaagd evenement. De expositie 2014, mooi weer en gezellig druk. Een geslaagd evenement. De expositie 2014, mooi weer en gezellig druk. Een geslaagd evenement. De expositie 2014, mooi weer en gezellig druk. Een geslaagd evenement. De expositie 2014, mooi weer en gezellig druk. Een geslaagd evenement. De infobalie met informatie over de beelden en over de beeldhouwmogelijkheden. Verschillende beeldhouwers demonstreerden het beeldhouwen. En gaven uitleg. Verschillende beeldhouwers demonstreerden het beeldhouwen. En gaven uitleg. Verschillende beeldhouwers demonstreerden het beeldhouwen. En gaven uitleg. Verschillende beeldhouwers demonstreerden het beeldhouwen. En gaven uitleg. Verschillende beeldhouwers demonstreerden het beeldhouwen. En gaven uitleg. Verschillende beeldhouwers demonstreerden het beeldhouwen. En werden soms geholpen... In het rondeel werd koffie, thee en beeldhouwerswijn geschonken. In het rondeel werd koffie, thee en beeldhouwerswijn geschonken. De zonnetempel kon bezichtigd worden, rondleiding door Quirine Jessen. De zonnetempel kon bezichtigd worden, rondleiding door Quirine Jessen. De zonnetempel kon bezichtigd worden, rondleiding door Quirine Jessen. De zonnetempel kon bezichtigd worden, rondleiding door Quirine Jessen. De tempelwacht heeft van boven een uitstekend overzicht.
Website door Trendo