Lux et Terra
Beeldhouwen in steen
Oeijenbraak 2
5715 PW Lierop
0492 331536
06 48866540
info@beeldhouweninsteen.nl

Jaarlijkse expositie (en verkoop) van beelden bij Lux et Terra plus bezichtiging Zonnetempel in het tweede weekend van oktober (13 en 14 oktober 2018).

 

Op het terrein van Lux et Terra in Lierop wordt wekelijks door enkele tientallen beeldhouwers, onder supervisie van beeldhouwer Luciën van der Eerden, gewerkt aan beelden in diverse steensoorten.
In het tweede weekend oktober (13 en 14 oktober 2018) worden alle beelden, die in het afgelopen jaar vervaardigd zijn, tentoongesteld. Aan deze grote expositie, die in 2018 voor de 38ste keer gehouden wordt, doen ruim dertig beeldhouwers mee, in totaal worden bijna 100 beelden tentoongesteld. Een groot gedeelte van de beelden is te koop, de expositie is een uitgelezen kans om een keuze te maken en de beelden (en prijzen) te vergelijken.

Een verslag en foto’s van de verschillende exposities vind je op de fotopagina’s.

De prachtige bosrijke omgeving van het landgoed Lux et Terra in Lierop is voor de beeldhouwers een grote inspiratiebron, wat tot uiting komt in de beeldhouwwerken.
De beelden staan in het bos opgesteld, zodat ze alle aandacht naar zich toetrekken. De bezoeker kan de beelden daardoor rustig van alle kanten op zich in laten werken en ervaart zo wat het beeld wil zeggen.

Op beide dagen is ook de monumentale Zonnetempel in het hart van het landgoed Lux et Terra, (ontworpen en gebouwd door beeldhouwer Luciën van der Eerden) vrij te bezichtigen. Regelmatig worden rondleidingen gegeven.

De beeldententoonstelling is de afgelopen tientallen jaren uitgegroeid tot een bijzonder evenement, waar jaarlijks door bezoekers uit de regio, maar ook daarbuiten, met grote belangstelling naar wordt uitgezien.
Tijdens de expositiedagen is uiteraard ook informatie te krijgen over de beeldhouwmogelijkheden bij Lux et Terra en over diverse beeldhouwcursussen onder leiding van Luciën van der Eerden.

De expositie is in het tweede weekend van oktober van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Inkom: € 2,- (kinderen tot 12 jaar gratis). Thee, koffie en warme ‘beeldhouwerswijn’ wordt gratis geschonken.

Omroep Siris (Asten en Someren) heeft een mooie video gemaakt met beelden van de expositie 2011 en een interview met Luciën van der Eerden en Quirine Jessen, een van de beeldhouwers. Klik hier voor de video.

Jaarlijkse expositie (2e week oktober) met alle beelden van het afgelopen jaar, ook tempelbezoek. Jaarlijkse expositie (2e week oktober) met alle beelden van het afgelopen jaar, ook tempelbezoek. Jaarlijkse expositie (2e week oktober) met alle beelden van het afgelopen jaar, ook tempelbezoek. Jaarlijkse expositie (2e week oktober) met alle beelden van het afgelopen jaar, ook tempelbezoek. Vele handen maken licht werk! Soms is het stressen voor een expositie....
Website door Trendo