Lux et Terra
Beeldhouwen in steen
Oeijenbraak 2
5715 PW Lierop
0492 331536
06 48866540
info@beeldhouweninsteen.nl

Machinaal beeldhouwen, het mechanisch bewerken van steen, zonder overlast voor de buren.

 

Op het grote terrein van Lux et Terra is een apart gedeelte gereserveerd voor het machinaal beeldhouwen, het mechanisch bewerken van steen. Vooral bij het bewerken van grotere stenen beelden, wordt vaak gekozen voor een combinatie van machinaal beeldhouwen en handmatig werken aan je beeld. Wij bieden je een ideale plek waar je zonder bezwaren kunt werken met je mechanisch gereedschap zoals haakse slijpers. Omdat we een groot terrein hebben in het buitengebied, is er geen sprake van overlast door geluid en stof voor de buren. Je kunt dus onbekommerd werken, iets wat op andere plekken of thuis vaak niet kan. En door de ruime opzet van het terrein kun je je beeld probleemloos laten staan.

Om de overlast voor de andere beeldhouwers binnen de perken te houden, mag je het elektrisch gereedschap de hele ochtend (tot 13.00 uur) gebruiken, ’s middags werk je handmatig verder aan je beeld.
Uiteraard hebben we gezorgd voor een ruim bemeten elektriciteitsvoorziening, dus ook als je met een flink aantal beeldhouwers tegelijk aan het werken bent, zullen zich praktisch nooit problemen voor doen.

Voor het verplaatsen van grote stenen is een verrijdbare portaalkraan met een hefvermogen van 1.000 kg beschikbaar. Indien nodig kunnen we je ook helpen met een vorkheftruck.

Je ziet het, bij Lux et Terra Beeldhouwen in steen in Lierop zijn alle voorwaarden aanwezig voor het realiseren van je grote beelden.
Bij Lux et terra Beeldhouwen in steen kan ook uitstekend mechanisch gewerkt worden. Grote beelden kun je bij ons prima mechanisch bewerken, we hebben de ruimte en faciliteiten. Mechanisch werken doe je niet zo snel in je achtertuin, bij ons kan dat prima. Voor het hanteren van zware beelden is een portaalkraan beschikbaar. Voor het verplaatsen van echt grote stenen is er een vorkheftruck beschikbaar.
Website door Trendo