Lux et Terra
Beeldhouwen in steen
Oeijenbraak 2
5715 PW Lierop
0492 331536
06 48866540
info@beeldhouweninsteen.nl

Open atelier (zelfstandig beeldhouwen) bij Lux et Terra Beeldhouwen in steen

 

Op het 5 ha grote landgoed van Lux et Terra kunnen zowel beginnende als gevorderde beeldhouwers terecht om zelfstandig te beeldhouwen in steen. Op het grote terrein is plaats voor het handmatig hakken in steen en voor het mechanisch bewerken van steen (in de ochtenduren), zonder dat je daarbij problemen krijgt met je omgeving.

Het is een geweldige plek met een hele speciale uitstraling waar je prima aan je beeld kunt werken, heerlijk onder de bomen of in een plekje in de zon. En als het slecht weer is, kun je ook binnen terecht voor het handmatig werken aan je steen.

Lux et Terra Beeldhouwen in steen is een initiatief van Luciën van der Eerden die al meer dan 40jaar de mogelijkheid biedt om samen met andere beeldhouwers je passie uit te oefenen.
Bij het zelfstandig beeldhouwen in het open atelier is het de bedoeling dat je zelfstandig in steen kunt werken (voor beginnende beeldhouwers is er ook een basiscursus, maar uiteraard is Luciën van der Eerden altijd beschikbaar om je advies te geven als je met vragen zit of als je twijfelt hoe je je beeld verder zult ontwikkelen. Zijn grote ervaring in beeldhouwen én als docent maken hem een ideaal klankbord. Vaak is een enkele opmerking van hem voldoende om je weer op het juiste spoor te zetten.

En natuurlijk is het ook heel stimulerend om in het gezelschap van andere beeldhouwers te werken. Mensen met dezelfde gerichtheid, met dezelfde liefde voor steen en vorm; collega beeldhouwers waar je je ervaringen kwijt kunt en waarbij je veel van elkaar kunt leren. Het kan soms een hele opluchting zijn om te merken dat ook anderen met dezelfde moeilijkheden hebben geworsteld. En te profiteren van hun oplossingen.
Op de pagina Links  vind je een aantal websiteadressen van beeldhouwers die regelmatig bij Lux et Terra Beeldhouwen in steen werken.

En vergeet ook de pauzemomenten niet! Gezellig met z’n allen koffie of thee drinken (de cake van Luciën is befaamd), de lunch gebruiken of na afloop nog een drankje drinken. Dat zijn de momenten waarop je de kracht en de warmte van een groep ervaart, waar je ideeën uit kunt wisselen of zo maar een eindje weg kunt kletsen.

Overigens, als je er de voorkeur aan geeft om in je eentje aan een beeld te werken, dan kan dat op het grote terrein van Lux et Terra natuurlijk ook uitstekend. Het voornaamste is dat jij werkt op de manier die voor jou het prettigst is.

Iedere eerste donderdag van de maand inloopdag.

Als je vrijblijvend eens wilt zien hoe het is om bij Beeldhouwen in steen Lux et Terra te beeldhouwen, kun je iedere eerste donderdag van de maand zonder je aan te melden kennis komen maken. Je bent welkom tussen 9.30 en 16.30 uur. Je kunt dan kennis maken met Luciën van der Eerden en natuurlijk met de verschillende beeldhouwers die er aan het werk zijn. Als je op een ander moment wilt komen kijken, neem dan van tevoren even contact op.

Bij het open atelier bepaal je zelf of je iedere keer komt of dat je af en toe eens een keer overslaat. Je hebt geen verplichtingen om een bepaald aantal dagen af te nemen. Je rekent dan ook per keer af. Zo heb je voor jezelf alle vrijheid!

Voor het zelfstandig beeldhouwen kun je iedere donderdag terecht en elke zaterdag in de even weken. Op beide dagen van 9.30 uur tot 16.30 uur.
De kosten bedragen € 20,- per dag.


Bij Lux et Terra Beeldhouwen in Steen heb je alle ruimte om aan je beeld te werken. In de ochtenden kun je mechanisch werken, in de middag werk je handmatig aan je beeld verder. Als je hard werk, moet je ook goed voor je zelf zorgen. Verjaardagen worden feestelijk gevierd. Bij het open atelier bepaal je zelf hoe vaak je komt, iedere week, om de veertien dagen, wat je wilt
Website door Trendo