Lux et Terra
Beeldhouwen in steen
Oeijenbraak 2
5715 PW Lierop
0492 331536
06 48866540
info@beeldhouweninsteen.nl

Zonnewendeviering 21 december 2014

 

Een mooie zonnewendeviering. De viering begint met het lopen van het labyrint (staat symbool voor het levenspad), ieder kan dat met zijn of haar eigen intentie lopen. Daarna een moment van stilte om 12.00 uur.
Vervolgens een historisch gebruik, het blazen van de hoorns en de schelpen om het duister te verdrijven en het licht te verwelkomen.
Om het bijzondere karakter van de viering nog even vast te houden las Harrie van Steenoven en aantal gedichten voor en zong Marjan Vree-Quist een paar toepasselijke liederen. De viering werd afgesloten met een lekker buffet.

Tip: Als je op de eerste foto klikt, krijg je een vergroting en kun je via de pijlen links en rechts door alle foto’s navigeren.
 
Het samenkomen in het Rondeel, ontvangst met koffie, cake of kerstbrood. Voor aanvang van de viering nog even uitleg over de achtergrond. Het lopen van het labyrint, symbool voor het levenspad. Het lopen van het labyrint, symbool voor het levenspad. Het nieuwe licht in het centrum van het labyrint. Het blazen van de hoorns en de schelpen om het duister te verdrijven en het licht te verwelkomen. Het blazen van de hoorns en de schelpen om het duister te verdrijven en het licht te verwelkomen. Het blazen van de hoorns en de schelpen om het duister te verdrijven en het licht te verwelkomen. Harrie van Steenoven las een aantal gedichten voor. En Marjan Vree-Quist zong een paar toepasselijke liederen. De viering werd afgesloten met een lekker buffet. De viering werd afgesloten met een lekker buffet.
Website door Trendo