Lux et Terra
Beeldhouwen in steen
Oeijenbraak 2
5715 PW Lierop
06 48866540
info@beeldhouweninsteen.nl

Zonnewendeviering 21 december 2015

 

Een mooie zonnewendeviering waarop –eindelijk voor het eerst in jaren- de zon om 12 uur scheen. De viering begon met het blazen van midwinterhoorns om het duister te verdrijven. Daarna een moment van stilte om 12.00 uur en het magische moment dat je de zon langzaam richting de gebeeldhouwde triskel ziet gaan. Daarna het lopen van het labyrint (staat symbool voor het levenspad), ieder loopt dat met zijn of haar eigen intentie.
Vervolgens een historisch gebruik werden daarna de hoorns en de schelpen geblazen om het licht te verwelkomen.
Om het bijzondere karakter van de viering nog even vast te houden las Harrie van Steenoven een tekst voor over koning Mithras. De viering werd afgesloten met een buffet en warme wijn.

Tip: Als je op de eerste foto klikt, krijg je een vergroting en kun je via de pijlen links en rechts door alle foto’s navigeren.
 
De hoorn hangen klaar om straks het licht te verwelkomen. Ontvangst van de gasten in het Rondeel met koffie en heerlijke (Belgische!) versnaperingen. Het samenkomen in het Rondeel, ontvangst met koffie en gebak. De deelnemers op weg naar de Zonnetempel. Het blazen van de hoorns om het duister te verdrijven. Het blazen van de hoorns om het duister te verdrijven. Het blazen van de hoorns om het duister te verdrijven. Het blazen van de hoorns om het duister te verdrijven. De zon nadert de gebeeldhouwde triskel. De gang van de zon, van ongeveer 11.50 uur via 12.00 uur tot 12.10 uur. Het lopen van het labyrint, symbool voor het levenspad. Het lopen van het labyrint, symbool voor het levenspad. Het nieuwe licht in het centrum van het labyrint. Het blazen van de hoorns en de schelpen om het licht te verwelkomen. Het blazen van de hoorns en de schelpen om het licht te verwelkomen. Harrie van Steenoven las een tekst over Mithras voor.
Website door Trendo