Lux et Terra
Beeldhouwen in steen
Oeijenbraak 2
5715 PW Lierop
06 48866540
info@beeldhouweninsteen.nl

Zonnewendeviering 21 december 2023

 

Een mooie Zonnewendeviering, gelukkig konden we weer samenkomen na Corona.

Na een muzikaal onthaal van Marianne Wynen en René Krol (Folkzien) en ontvangst met koffie en thee, was er rond half twaalf was er de mogelijkheid voor wie dat wou om het labyrint te lopen.

De weg van het labyrint symboliseert de zoektocht van de mens, die vol onverwachte en onvoorspelbare wendingen is.
Het doel van het lopen is om je met de energie van de aarde te verbinden.


Iedereen kreeg een kaarsje bij de ingang van het labyrint. Waarna iedereen alleen met de eigen gedachten in stilte naar het middelpunt liep en daar het kaarsje op de zonnesteen neerzette. Daarna zocht iedereen, nog steeds in stilte, een plaatsje tegen de wand van de hoofdruimte. Vóór twaalf uur stonden we daar allemaal en wachten tot het (helaas vage) belichten van de triskel voorbij was.

Hierna was het tijd voor de voordrachten van de dichters.

Daarna volgde het altijd indrukwekkende moment met het blazen van midwinterhoorns om het duister te verdrijven en met hun klanken het lengen der dagen vieren.

En afsluitend genoten we gezamenlijk van warme glühwein en soep en andere lekkernijen.
 
Het samenkomen in het Rondeel, ontvangst met koffie of thee. Het samenkomen in het Rondeel, ontvangst met koffie of thee. Het samenkomen in het Rondeel, ontvangst met koffie of thee. Het lopen van het labyrint, symbool voor het levenspad. Het lopen van het labyrint, symbool voor het levenspad. De voordrachten van de dichters van stichting Poëthement Eindhoven. De voordrachten van de dichters van stichting Poëthement Eindhoven. De voordrachten van de dichters van stichting Poëthement Eindhoven. Het moment van stilte rond 12 uur. Het blazen van de hoorns om het duister te verdrijven. Het gezellige samenzijn na de zonnewendeviering. Het gezellige samenzijn na de zonnewendeviering. Het gezellige samenzijn na de zonnewendeviering. Het gezellige samenzijn na de zonnewendeviering. Het gezellige samenzijn na de zonnewendeviering.
Website door Trendo